Społeczność szkolna przygotowała się do tego dnia bardzo solidnie. Wychowawcy rozmawiali ze swoimi uczniami o miejscach, które odwiedzili w czasie wakacji i o tym, jak można było ciekawie spędzić wolny czas, bawiąc się na świeżym powietrzu. Potem każda klasa wybrała miejsce, jakie zaprezentuje całej szkole, zachęcając wszystkich do jego odwiedzenia. Kolejnym krokiem było przygotowanie ciekawej prezentacji wybranego miasta, krainy bądź kraju. Uczniów i nauczycieli wspomogli niezawodni rodzice, przygotowując przepyszne tradycyjne potrawy regionalne będące kulinarną „wizytówką” odwiedzanych przez nas miejsc.
Już od piątkowego poranka przygotowywano wystrój klas. Później odbyły się ostatnie próby przed występem, a talerze i tacki zapełniły się pysznymi potrawami.
Zanim skomentujesz przeczytaj całość w aktualnym wydaniu Tygodnika Krapkowickiego z 14 listopada - e-wydanie dostępne tutaj.
Napisz komentarz
Komentarze